Letenkový koutek
Pokus zrejme mysli letiste La Macarena (LMC) u reky Guayabero ... tam bych spis tipoval tu Satenu.
Gigo15 ale mysli letiste Vanguardia (VVC) u reky Guatiquía a mesta Villavicencio ... tam lita dokonce Avianca, i kdyz z Bogoty je tam krasny sjezd do tepla tropu a nekonecnych Los Llanos.
přesně VVC a LMC je 8 hodin jízdy autem. Potřebuji LMC tam léta CLICK a SATENA. Děkuji za snahu, jak Kiwi tak Kissandfly maji podobné recenze. CLIC láta 2x týdně
Pripomelas mi mou jedinnou "zkusenost" se Satenou z roku 2021:
Jednalo se o nakonec nerealizovane lety (RT) na lince Medellín (EOH) - Bahía Solano (BSC) v celkem izolovanem pacifickem departamentu Chocó. Bohuzel kvuli destem zatopenemu tamnimu letisti BSC jsem se tam po dlouhem cekani nakonec nedostal.
Vzpominam si, ze jsem mel letenku koupenou prave pres Kiwi (za zamestnanecke benefity) a po dvou puldnech cekani na letisti EOH mi pak na miste jedna agentka vyplatila celou castku v kolumbijskych pesos (COP). Inu jak se da nekdy nahodne z benefitu ziskat cash.
Dočetla jsem se, že Satene spadlo v lednu letadlo, všech 15 cestujících nepřežilo, je to čistě vnitrostátní kolumbijská společnost, ale nějaké OTA jejich letenky prodávají
Na Vánoce a Nový rok má celkem zajímavé ceny LOT
Z Prahy do Los Angeles lehce přes 600 EUR
třeba tohle
https://www.google.com/travel/fl...jLwxPFevt7
co na to zkušenejší? Jak vidíte rodinný výlet? Dalo by se zajet i do Mexika?
Nejdřív se kouknout na ceny ubytování v Kalifornii. Ty budou přes Vánoce brutální. Kombinace s Mexikem by byla nezbytná.
V Kalifornii bych se právě zdržovat moc nechtěl. Měl jsem na mysli takový roadtrip, Kalifornie, Arizona, Nové Mexiko, a někde na úrovni El Paso přejet do Mexika a přes něj se vrátit zpátky do Kalifornie.
Máme za sebou 2x západ USA v tomto období. Při dobrém plánování, rezervaci dopředu, využití registrací do slev (Motel6 apod.) nás to vyšlo za super cenu, lepší než v létě přes prázdniny :) Poprvé ještě před covidem to bylo cenovkou samozřejmě milejší, ale taky stárnem a tehdy jsme vymýšleli méně komfortu než loni. Taky jsme si vybírali spaní v méně frekventovaných místech, prostě tam, kde jsme narazili na doboru cenu, tak jsme zakomponovali do našeho plánu (např. nocleh v Santa Barbaře, v LA jsem brala hoooodně dopředu motel o blok níže od stripu, ve Vegas jsme chtěli taky šestky, ale vyprodali se, než jsem rezervovala, takže jsme nakonec byli v OYO, což mi třeba přišlo polohou lepší než Circus atd.)
[citace="Dalo by se zajet i do Mexika?
[/citace]
Asi nenajdete pozicovnu, co vam pozicia auto do Mexika. Zimne obdobie je v tychto koncinach risk. Vyssie polozene miesta mozu byt pod snehom. Ale napr. na Havaji v tomto obdobi bude pekne, aj ked asi drahsie. Z LA je to na Havaj asi 6 hod let.
kdo by teď jezdil do USA, když její prezident vymejšlí furt takový kraviny? Možná je to jen můj pocit, ale vládní zásahy se nějak moc odrážejí na incidentech na letištích. Ale letenky tam dost zlevňujou, to jo.
Mohl bych poprosit o nejakou asijskou nebo jihoamerickou pravoslavnou zemi… a nebo jakoukoliv jinou… ve ktere je na Vanoce rekneme 25st?
Deny napsal(a):kdo by teď jezdil do USA, když její prezident vymejšlí furt takový kraviny? Možná je to jen můj pocit, ale vládní zásahy se nějak moc odrážejí na incidentech na letištích. Ale letenky tam dost zlevňujou, to jo.
Nejedu za prezidentem USA, ale do USA.
hugonovak napsal(a):[citace="Dalo by se zajet i do Mexika?
Asi nenajdete pozicovnu, co vam pozicia auto do Mexika. Zimne obdobie je v tychto koncinach risk. Vyssie polozene miesta mozu byt pod snehom. Ale napr. na Havaji v tomto obdobi bude pekne, aj ked asi drahsie. Z LA je to na Havaj asi 6 hod let.
[/citace]
Klidně bych na tu Havaj letěl, dokonce jsou pořád k dispozici jednosměrky z HNL do okolí ČR kolem 8 tisíc, ale nemůžu najít nic rozumného tam.
Eda Novak napsal(a):Mohl bych poprosit o nejakou asijskou nebo jihoamerickou pravoslavnou zemi… a nebo jakoukoliv jinou… ve ktere je na Vanoce rekneme 25st?
Třeba Taiwan. Vánoce se tam prakticky neslaví, respektive nejsou to svátky, takže není problém s cestováním. A na jihu ostrova těch 25 stupňů není problém. Stejně tak třeba Hong Kong. Nebo ten Hainan co létají z Prahy. Na Vánoce v pohodě. Číňani to vezmou útokem až na čínský Nový rok.
Tak jsem nakonec koupil
Tam PRG - IST - PVG 17.12.
Zpět HKG - IST - PRG 31.12 (odlet ve 23:15, takže oslava nového roku na palubě letadla)
Cena cca 17 tis. /os (jsme celkem 4). Žádná hitparáda, ale jsou to Turkish airlines (loni ve Skytrax 6 místo na světě) a jsou to Vánoce a konec roku. A je to z Prahy.
Cíle výletu: Shanghai, Xiamen, Fu-tien (domy Tulou), Macao, Hongkong, jízda rychlovlakem.
Měl bych se vejít do bezvízového režimu.
Cena cca 17 tis. /os (jsme celkem 4)
Pokud by měl někdo zájem o podobný scénář, jako jsem psal o příspěvek výše, ale lepší služby, můžete zkusit něco podobného, ale na stránkách Austrianu (možná i Lufthansy a Swissu)
Ty samé trasy, ale odlet třeba 17.12 a návrat 30.12 a dá se najít cena kolem 28 tisíc, ale s tím rozdílem, že ty dálkovky jsou v Premium Economy. Vím, je to 10 tis navrch, ale třeba to někdo ocení.
Což není na Vánoce špatní cena. Asi tam budou i jiné trasy, nezkoušel jsem.
PRG-KWI s Jazeera Airways přes prázdniny za bombové ceny 189 EUR s promo kódem J9SUMMER https://www.jazeeraairways.com/e...r50-offers
1. S Pegasusem je to v jejich akci tak 3x za rok pod 3k
2. V létě nevim kdo by tam jel:)
3. Zrovna kdyz uz někam padají drony tak na kuvajtske letiste:)
Ale tim nechci prudit, jen poznamky:)